Fallskärmskurs 2024

Fallskärmskurs 2024

V.22-V.25

Teori i Umeå

Under sommaren 2024 kommer Umeå Fallskärmsklubb hålla en komplett fallskärmskurs.

I kursen krävs ca 30 timmar teori. Denna del kommer genomföras på kvällstid i Umeå och helger under juni. Efter avklarad teori och examination kommer vi åka ner till Sundsvall under midsommarveckan och hoppa på så mycket vi bara orkar. Det krävs 16 godkända hopp för att få sitt fallskärmscertifikat. 

I kursen ingår medlemskap i Umeå fallskärmsklubb och tillsammans hoppas vi att du vill fortsätta hoppa med oss en lång tid framöver.

Begränsat antal deltagare

Vi kommer begränsa denna kurs till 8 deltagare. Detta för att underlätta logistik och för att kännas oss nöjda med kvalitet till deltagarna. 

Vi hoppas på att du som deltagare vill resa och bo tillsammans under kursen. På Sundsvalls fallskärmsklubb är det tält eller husvagn som gäller. Hoppare från hela Sverige kommer åka upp och delta under veckan. Självklart är det frivilligt var man vill bo under kursen. Vandrarhem och hotell finns att tillgå.

Så här kommer det gå till

Under juni med start 30 maj kommer vi hålla teori under kvällstid för fallskrämscertifikat i Umeå. Även undervisning i packning kommer genomföras. Efter avslutande examination åker vi till Sundsvall och utför så mycket vi hinner av den praktiska delen av fallskärmutbildningen.

Det finns många anledningar varför vi valt just att åka till Sundsvall. Under midsommarveckan kommer Sundsvalls fallskärmsklubb anordna ett event där hoppare från hela Sverige kommer delta. Stockholms Fallskärmsklubbs flygplan (Twin-Otter) som tar 24 hoppare åt gången kommer flygas upp. Hoppen kommer utföras från 4000-3000 meters höjd. 

Under teorin i Umeå kommer du lära dig allt du behöver för att därefter vara redo för det praktiska genomförandet i Sundsvall. 

Att göra extrema saker i grupp svetsar oftast samman människor. Något som medför att det snabbt bli en speciell samanhållning i gruppen. Även medlemmar från klubben kommer följa med och hoppa tillsammans. Vi ser sjukt mycket fram emot kommande sommar!

En komplett kurs

INGÅR

INGÅR INTE

KURSDATUM

DEL 1 - UMEÅ

DEL 2 - SUNDSVALL

PRIS & ANMÄLAN

TOTALPRIS

16 000:-

För att få en fallskärmslicens som är giltig i hela världen krävs 16 st godkända hopp. Varje utbildningsnivå har ett mål och krav för godkänt. Kostnad för eventuella ”omhopp” betalas av deltagaren. Priset varierar beroende på vilken nivå omhoppet sker på. Mer info om kostnader för omhopp under fliken ”Priser 2024”.

Klicka på knappen för att anmäla intresse. Ett mail kommer skickas med ytterligare instruktioner. Vill du bli uppringt så anmäl intresse via länken så ringer vi upp. Vill du veta mer om kursen finns det en del information under fliken elever på sidan som även gäller för denna kurs. Vid övriga frågor och funderingar maila elev(snabela)skydiveumea.se ange gärna telefonnummer så ringer vi upp.

Sista anmälningsdag är 15 maj