Tandemhopp

Läs igenom informationen nedan och tryck därefter på Boka tandemhopp längst ner för att komma vidare till bokningen. Vår hoppsäsong sträcker sig mellan juni och september och de första av dessa tiderna släpps vanligtvis i april. Presentkort kan köpas året om. Att Umeå är fint vet de flesta, men att få se hela Umeå från första parkett under ett fallskärmshopp från 3000 meter är få förunnat. Hos oss på Umeå fallskärmsklubb kan du uppleva ett tandemhopp tillsammans med en av våra erfarna instruktörer. Inga förkunskaper krävs!

Hur funkar det? Vi hoppar vid Umeå Airport som ligger sex minuter från stadskärnan och vid Skellefteå flygplats. På sommaren hoppar vi även vid Skellefteå Airport, ca 20 minuter utanför Skellefteå. Fallskärmshoppningen börjar med en genomgång på marken och sen är det dags att sätta sig i planet. Flygturen upp till uthoppshöjd tar ca 20 minuter innan det är dags att kasta sig ut i det fria! Efter några sekunder närmar sig hastigheten 200 km/h och på 1800 meters höjd löser instruktören ut fallskärmen och allt blir tyst och lugnt. Under 4-5 minuter seglar ni sakta ner och du får prova styra skärmen om du vill, innan ni landar mjukt där ni startade. Om du vill kan du få hela upplevelsen dokumenterad på foto och/eller film av en av våra duktiga fotografer.

Ett tandemhopp är den perfekta presenten till dig själv eller någon du tycker om. Varför inte förgylla din födelsedag eller svensexan/möhippan med ett tandemhopp, eller kanske du vill utmana din chef på en äventyrlig upplevelse.

Vem kan hoppa? Alla över 12 år som passar i selen får göra ett tandemhopp. Selen passar normalt personer mellan 50 och 100 kg. Av säkerhetsskäl får tandempassagerare max väga 100 kg (nakenvikt). Detta är bestämt från tillverkaren och gäller utan undantag och är inget vi kan påverka. Väger man mer än 100 kg så får man inte hoppa tandemhopp. Invägning kan bli aktuellt om instruktörerna anser det nödvändigt. Den som är under 18 år behöver ha målsmans godkännande och närvaro.

Inga förkunskaper krävs, men man bör känna sig fullt frisk. Hopparen kommer skriva under ett friskhetsintyg innan han eller hon får utföra hoppet. Dessutom bör man vilja göra ett fallskärmshopp innan man kommer. Funktionsnedsättning är oftast inte något hinder men det är bra om ni meddelar detta innan. Hoppet måste då diskuteras tillsammans med den aktuella tandeminstruktören.

Har du förkylningssymtom, eller om du haft det under de senaste 48 timmarna, ber vi dig stanna hemma. Detsamma gäller om någon närstående till dig är sjuk. Tillhör du en riskgrupp för Covid-19 avråder vi för tillfället att du besöker oss.

Väder och vind: Vi styrs starkt av väder och vind. Vi kan inte hoppa när det blåser över 10 m/s eller är för mycket moln. Om ni är osäker på vädret, ring och kolla med oss strax innan ni åker för att hoppa, telefonnummer: 070 – 537 67 73. OBS! Numret går till vår klubbtelefon som endast används under pågående hoppning.

Varaktighet: Ca 1½ timme inklusive förberedelser och eftersnack. Ibland blir det tyvärr förseningar pga väder och trängsel i luftrummet. Observera att den tid du bokar är den tid ni ska vara på plats vid grinden.

Vart hoppar vi? Vi hoppar både på flygplatsen i Umeå (Umeå Airport) och på flygplatsen i Skellefteå (Skellefteå Airport). Du hittar enklast genom att klicka på ”Klubben” i menyn högst upp, därefter ”Hoppfält”. Det står i bokningskalendern vilket av fälten vi hoppar vid på respektive datum.

Vad kostar det? Priset för ett tandemhopp är 3000 kr. I priset ingår allt – kostnaden för att flyga upp dig och din tandeminstruktör i luften med planet, lån av hjälm, glasögon, samt försäkring.

På grund av smittspridningen ber vi dig att ta med egna handskar, munskydd (t.ex. en buff) och oömma kläder. Glasögon och hjälm desinficeras mellan användning.

Du är givetvis försäkrad om det skulle hända någonting under själva hoppet. Önskar du föreviga Tandemhoppet, då kan man köpa till fotografering och/eller filmning. Foto kostar 850kr, film kostar 850kr, paketpris för både foto och film är 1250kr. Betalning av foto/film kan endast göras ute på hoppfältet via swish. När kan man hoppa? Vi hoppar normalt tandem mellan maj och september. Bokningsbara tider hittar ni i ”bokningskalendern”. Presentkort kan köpas året om.

Hur man bokar ett tandemhopp: Bokning av tandemhopp kan man göra direkt här på hemsidan, klicka på länken ”Bokning av tandemhopp” nedan.

Bra att veta: Av säkerhetsrisk är det inte tillåtet att under några omständigheter fota/filma hoppet med egen kamera. Vill man ha hoppet dokumenterat så måste man köpa till foto/film. Vill man ha hoppet dokumenterat så måste man köpa till foto/film. Däremot får vänner och familj gärna fotografera på marken innan och efter hoppet.

Klädsel: Den som ska hoppa bör ha bekväma och oömma kläder och skor. Skorna ska dessutom inte riskera att trilla av. Höst och vår kan det vara bra med lite tjockare kläder, medan det under sommaren i regel är varmt även uppe i luften. Har du en verkstadsoverall eller liknande, ta gärna med den och även egna handskar som sitter fast bra på händerna. På grund av risken för smittspridning vill vi inte låna ut handskar och overaller, vilket vi normalt annars gör. Annat som behövs under hoppet, t.ex. glasögon och en mjuk hjälm, finns att låna hos oss. Glasögon och hjälm desinficeras mellan användning.

Fika: Vi har lättare fika och  dryck till försäljning. Betalning sker via Swish.

Hur kan man köpa ett tandemhopp? Ni kan köpa ett presentkort, vilket är det vanligaste, eller så kan ni betala tandemhoppet ute på fältet med kort. Vi tar inte emot kontanter.

Kontakt: tandem[at]skydiveumea.se, telefon: 070 – 537 66 06.