Kurs i Spanien 2024

Fallskärmskurs i Spanien

5-14 april 2024

Teori i Sverige

Under våren 2024 kommer Umeå Fallskärmsklubb hålla en komplett fallskärmskurs i Spanien.

I kursen krävs ca 30 timmar teori. Denna del kommer genomföras på kvällstid i Umeå under våren. Efter avklarad teori och examination kommer vi åka ner till Spanien och utföra minst de minimum på 10 hopp som krävs för att få sitt fallskärmscertifikat. Hoppen utförs med svenska instruktörer från Umeå Fallskärmsklubb.

Efter avslutad kurs har säsongen precis börjat i Sverige. I kursen ingår självklart medlemskap i Umeå fallskärmsklubb och tillsammans hoppas vi att du vill fortsätta hoppa med oss en lång tid framöver.

Begränsat antal deltagare

Vi kommer begränsa denna kurs till 6 deltagare. Detta för att underlätta logistik och för att kännas oss nöjda med kvalitet till deltagarna. 

Vi hoppas på att du som deltagare vill resa och bo tillsammans under kursen. Vi kommer ta fram ett förslag på gemensamt boende. Självklart är det frivilligt var man vill bo under resan.

Så här kommer det gå till

Visste du att i Spanien hoppar man från 4700 m! 

Under våren med start 18 mars kommer vi hålla teori under kvällstid för fallskrämscertifikat i Umeå. Även undervisning i packning kommer genomföras. Efter avslutande examination drar vid till Spanien och utför den praktiska delen av fallskärmutbildningen.

Det finns många anledningar varför vi valt just att åka till Spanien, Sevilla. De främsta är att vädret är stabilt denna tiden på året och att man hoppar ut från 4700m. Standar i Sverige är att hoppa från 3000-4000m. Denna extra höjd ger oss ca 30% mer arbetstid i luften innan vi öppnar våra fallskärmar. 

Under teorin i Umeå kommer du lära dig allt du behöver för att därefter vara redo för det praktiska genomförandet i Spanien, Sevilla. Utrustning kommer provas ut i Sverige och det är denna vi även kommer ta med oss till Spanien. 

Att göra extrema saker i grupp svetsar oftast samman människor. Något som medför att det snabbt bli en speciell samanhållning i gruppen. Även medlemmar från klubben kommer följa med och hoppa tillsammans. Vi ser sjukt mycket fram emot denna resan!

En komplett kurs

INGÅR

INGÅR INTE

KURSDATUM

DEL 1 - SVERIGE

DEL 2 - SPANIEN

PRIS & ANMÄLAN

TOTALPRIS

29 500:-

  • 10 000:- anmälningsavgift
  • 19 500:- resterande betalas senast 18 mars

Klicka på knappen för att anmäla intresse. Ett mail kommer skickas med ytterligare instruktioner. Vill du bli uppringt så anmäl intresse via länken så ringer vi upp. Vill du veta mer om kursen finns det en del information under fliken elever på sidan som även gäller för denna kurs. Vid övriga frågor och funderingar maila elev(snabela)skydiveumea.se ange gärna telefonnummer så ringer vi upp.

Sista anmälningsdag är 31 januari