Flygolycka 14/7-2019

Söndag den 14e juli 2019 hände det absolut värsta tänkbara. Dagens tredje lift gick upp och hopparna skall precis göra sig redo för det som de brinner för allra mest för, hoppning. I detta ögonblick händer det som inte bara får ske. Planet börjar störta ned mot marken med pilot och åtta hoppare i. Tyvärr hinner ingen lämna planet och samtliga ombord har omkommit. Varför vet vi inte, men viktigt är att inte spekulera i saker vi inte vet med respekt för händelsen, de drabbade och framförallt deras anhöriga. Detta tittar haveriutredningen på samt experter från förbundet och organisationer utanför.
Det vi däremot vet är att vi förlorat nio fantastiskt fina människor och klubbmedlemmar. Situationen är helt overklig och svår att greppa. Våra hjärtan blöder och tårarna kan inte sluta rinna. Det är nu oerhört viktigt att vi ser till att stötta och ta hand om varandra i den enorma sorg och de utmaningar som denna kommer med. Både Riksinstruktör samt Ordförande från Svenska Fallskärmsförbundet finns på plats i Umeå för att hjälpa till och stötta oss i denna enorma tragedi. Förbundet har aktiverat krisorganisationen och denna kommer att finnas tillgänglig så länge som situationen, framförallt sorgen kräver.
I dagsläget vet vi inte mycket mer om framtiden annat än att vi har en rad utmaningar att hantera.
Vi behöver tid för att läka och bearbeta den enorma sorg som denna tragedi har lämnat oss.
Huruvida vi i framtiden kommer kunna bedriva verksamheten vidare är för oss i dagsläget väldigt oklart. Men vi kommer göra allt vad vi kan för att denna fantastiska klubb skall kunna leva vidare och kommer hålla er uppdaterade kring förändringar.
På grund av omständigheterna har vi valt att avboka alla inbokade tandemhopp tillsvidare.
Har ni frågor eller funderingar rörande tandem, hoppning eller övrigt är ni varmt välkomna att kontakta oss per e-post info@skydiveumea.se.

Våra tankar och hjärtan är hos de drabbade och deras anhöriga.

Umeå Fallskärmsklubb